www.iiiWe.com » قهوه‌خانه هم به نام کشوری دیگر جهانی می‌شود

 صفحه شخصی بهروز شیربان   
 
نام و نام خانوادگی: بهروز شیربان
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: عمران
شغل:  -
تاریخ عضویت:  1388/12/03
 روزنوشت ها    
 

 قهوه‌خانه هم به نام کشوری دیگر جهانی می‌شود بخش عمومی

8






خبرگزاری میراث فرهنگی ـ بین‎الملل ـ درپی تلاش‎های گسترده کشور آذربایجان در ثبت میراث‌های معنوی مشترک با ایران به نام خود و تلاش اخیر این کشور در ثبت چوگان، پس از ناکامی بزرگ ایران در زمینه ساز تار، اکنون ترکیه نیز دراقدامی مستقل، سنت قهوه خانه را که میراثی مشترک درمنطقه است، به نام خود برای ثبت در میراث جهانی یونسکو عرضه کرده است.



از دیگر سو امسال نیز پرونده ثبت طب سنتی نیز که ازهمان ابتدا با چالش‎های جدی روبرو بوده، ازدیگر موضوعات و میراث منطقه‎ای است که شاید به دلیل بی توجهی به اولویت‎ها در تعیین موضوعات فرهنگی منطقه‎ای جهت ثبت درفهرست جهانی و تمرکز صرف بر میراث صرفا ایرانی و ملی، اکنون دوباره فرصت را برای ثبت دو میراث معنوی دیگر که ایران سهمی بزرگ در آن دارد، و تاریخ آن به دوران ایران پیش از اسلام باز می‎گردد، به نام کشورهای همسایه فراهم کرده است.





پرونده قهوه خانه که از سوی کشور ترکیه به یونسکو عرضه شده، درنشست امروز کمیسیون میراث معنوی یونسکو به بررسی گذاشته شده که درصورت تصویب، ایران بار دیگر یکی از بازمانده‌های میراث معنوی و فرهنگی خود را از دست می‌دهد.



قهوه خانه‎ها که به شهادت ادبیات و هنر قهوه خانه‎ای بنیاد هنرهای دیگر سنتی ایران نظیر شاهنامه خوانی ونقالی و نیز تعزیه و ... بوده، اکنون نیز همانند ساز تار، بدون یادی از ایران و سهم آن به نام کشوری دیگر ثبت می‎شود.



نشست جاری کمیسیون میراث معنوی یونسکو که تا هفتم دسامبر در باکو ادامه دارد. قرار است با شرکت 780 نماینده از 116 کشور آثار پیشنهادی را در این فهرست بگنجاند.



"اوکال اوگوز" مدیر دفتر ملی یونسکو ترکیه درهمین زمینه با تاکید بر اهمیت ثبت سنت قهوه‌خانه در این فهرست گفت این اثر درکنار ثبت آثاری چون مراسم ازدواج کسک، سماع درویشان و تائر سایه" کرکپنار" همگی در کنار هم با ثبت در فهرست میراث معنوی یونسکو اهمیت و جایگاه میراث معنوی ترکیه را نشان می‎دهد و آین جدیدترین اثری است از فرهنگ ترکیه که از سوی جامعه جهانی شناسایی قرار گرفته است.



به گفته وی قهوه خانه درفرهنگ ترکیه چیزی بیش از نوشیدن صرف چای است و ابعاد اجتماعی وسیع‎تری دارد که اکنون نیز به نام قهوه ترک وقهوه خانه ترک شهرت جهانی دارد. ولی جذابیت این قهوه خانه‎ها در سبک و نحوه پذیرایی و سنت‎های ارائه این نوشیدنی به مشتریان است.




سه شنبه 12 آذر 1392 ساعت 07:40  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 22:54 سه شنبه 12 آذر 1392
2
 امیر یاشار فیلا

به گمانم نوروز نرسیده، عراق هم درخواست خواهد داد که میراث جهانی سعدی و آموزه‌های نظم و نثرش در بوستان و گلستان را به نام خودش به ثبت برساند. استدلالش هم این خواهد بود که سعدی مدت قابل توجهی را در بغداد به سر برده ...

حالا مانده تا مسئولانِ عزیز (!) ما دریابند که امثال زنده‌یاد محمدعلی فروغی (که عزیزان حتا نتوانستند نامش را بر خیابانی در شهر تحمل کنند) چه دولت‌مردانِ باکفایت و بادرایت و دانشمندی بوده‌ا‌ند.
پیمان شبستانی 00:46 چهارشنبه 13 آذر 1392
1
 پیمان شبستانی
چوگان که قرار شد منطقه ای و به اسم چند کشور ثبت بشه و هنوز به اسم آذربایجان ثبت نشده

اما از حق نگذریم سنت قهوه خوری ترک ها خیلی پیشتر از ماهست و در تاریخ ایرانی ها قهوه خور نبودن و قهوه ترک یکی از معروف ترین قهوه های دنیاس
حتما هم سنت نوشیدن قهوه داره به اسم اونا ثبت میشه والا قهوه خانه که تو خیلی از کشورهای دیگه هم بوده